Bloggtoppen.se
[Valid RSS]

23 december 2008: Vörtbröd med julskinka och Polarexpressen på DVD

Det har varit en ganska jobbig och apatisk höst. Därav tystnaden.

Nu är det dagen före dopparedagen och jag har ännu inte orkat dammsuga (klockan är 18:45) men för att förtjäna den traditionsenliga nystekta och griljerade julskinkan på en bit vörtbröd och med ett lager Nisses senap på - ja, då får jag lägga manken till och sätta fart nu. Snart sätter övriga familjemedlemmar på TVn och stoppar Polarexpressen i DVD-spelaren. Be here or be square får man höra då.

Fudge och korintkakor har jag dock lyckats ro i hamn.

Ha en bra helg, kära vänner. Och bry er mer om varandra än om julklappar, mat och måsten - även om det förstås också är en del av julen.


10 oktober 2008: Julbordsshow!

Förra året hade Peter Apelgren en julbordsshow på Ruckmans salonger i Göteborg. Vi såg annonsen i tidningen och anade att det kunde var något riktigt kul. Vi hade varken tid eller pengar då så vi kom aldrig iväg. I slutet av december sändes showen i två separata timmar på TV-kanalen Kanal Lokal Göteborg genom Peters egna program Lycka till. Vi höll på att dö av skratt och avundades kraftigt de som fick chansen att avnjuta det hela på plats.

Nu har vi fått möjligheten att gå på årets upplaga där även Stefan Livh (programledare i P4, samt gamla Rally) hjälper till att hålla i programmet. Manus är skrivet av Peter Apelgren och Anna Mannheimer. Den som kommer bjuds inte bara på glögg, julmat, "fruktstund och surr i bikupan" utan även på gästföreläsningar av Dr. Tobias Sadness, Jöns Håkansson, Leif Lotus, Bebben Larsson, m fl.

Vi kan knappt bärga oss. Häng på, för fanken!


22 september 2008: Semesterbilder

Bättre sent än aldrig är en sliten klyscha som jag nu försöker använda för att komma undan den dåliga aktiviteten här samt löftet om bilder från årets resa till Skottland. En blandning av apati och omorganisation bland datorer här hemma har gjort att det helt enkelt inte blivit av. Men här är det nu möjligt att ta en titt på vad vi egentligen hade för oss i säckpipornas och de ätbara fårmagarnas land. Klicka bara på bilden.


Vill du se bilderna i ett bildspel så kan du klicka här istället.


17 augusti 2008: Hemma igen med brittiska manér i soffan

Igår morse packade vi ihop på vår sista Bed&Breakfast i Prestwick utanför Glasgow. Sedan gjorde vi en tvåminutersfärd med pendeltåget till flygplatsen. Väl hemma på Säve kändes det ganska OK. Det är alltid skönt att komma hem men om någon hade tvingat oss att vistas i Skottland en vecka till så hade jag inte lidit.

Mer bilder från resan kommer senare. Nu gäller det att slappna av och vänja sig vid högertrafiken igen. Den här dagen fick jag lust på afternoon tea med scones så jag bakade några (på grädde) och serverade en glad familj på detta tillsammans med lemon curd och marmelad. Och så hällde jag mjölk i teet. Japp, det är en strimma av påverkan från vistelsen i det vackra landet vi bilat runt i under en vecka.


6 augusti 2008: Scotland, here we come!

Snart bär det av till Skottland på semester. Det ska bilas runt bland vackra scenerier, ätas inälvsmat och... provas whisky?4 augusti 2008: Utbrändhetstango med Peter Apelgren

Ja, det var ju några år sedan man var och sniffade själv i det där träsket. Och nu när man dessutom har semester i flera veckor till så känns det helt rätt att sköja lite om det! :)30 juli 2008: Favoritlåten v.31

Matthew Thomas Dillon heter den falsettsjungande man som ligger bakom Windmill. Relativt okänd än så länge och upprör säkert en och annan med sin pipiga och lätt affekterade röst samtidigt som han framstår som en hyfsat vuxen karl med skägg och glasögon. Blunda då och njut av denna fina melodi som bjuder på härliga harmonier från piano och stråkar och.... skönsång kanske är fel ord men ändå känslofyllt på något sätt (plågat och testikelkapat enligt andra). Smaken är ju alltid som baken.15 juli 2008: Bokskogen i Molla

I Herrljunga kommun, ett par mil från tätorten, ligger naturreservatet Mollungen. Här, strax utanför byn Molla, stöter man på underbara bokskogar och sagolik natur. Jag växte ju själv upp i Herrljunga och familjen hade ofta denna plats som utflyktsmål. Lena och jag var där för många år sedan i nykärt skick och idag fick vi ett infall och återvände till platsen för en stunds lugn och ro.

Vi traskade en bit längs den strövstig som är anordnad i området och vi stötte på allsköns fågelläten, kryp och växter. Dessutom var det gott om vildhallon som med sin underbara smak gav mig en rejäl flashback till barndomen. Tycker du om att traska i lövskogar under naturens egna gigantiska paraply - åk till Molla och njut. Ett fint sätt att ladda batterierna på.

Bilder från utflykten - klicka här.


6 juli 2008: Favoritlåten v.27

Jacob Golden är en i den långa raden av artister som jag fått nys om tack vare programmet 120 MinutesMTV2. Han kommer från Kalifornien och har med sin skiva "Revenge Songs" bjudit världen på smäktande gitarrballader. Den här favoriten, "On a Saturday", är ett utomordentligt exempel - perfekt musik att vakna upp till en dimmig morgon eller att färdas långsamt till på slingriga vägar.

29 juni 2008: Favoritlåten v.26

Det var runt 2002 i engelska Kendal som Wild Beasts blev till. Först nu har jag fått upp öronen för dem. Basisten Tom Fleming varvar sin fylliga stämma med gitarristen Hayden Norman Thorpes operafalsett och ihop med de två andra medlemmarna Ben Little (gitarr) och Chris Talbot (trummor) skapar de magi i denna fenomenala hit "The Devil's Crayon" från nya albumet "Limbo Panto"!

Man kan för övrigt notera att jag har för avsikt att publicera "veckans favoritlåt" här på cureomatic.com i fortsättningen. Så länge det FINNS en favoritlåt och så länge regeringen/FRA inte stänger ner sidan så ska ni kunna ta del av ny och tämligen fantastisk musik. Mycket nöje! :)


27 juni 2008: Det står still just nu

Kameran har gått sönder och jag har fått en massa nya musikkanaler i min TV som tar upp all min tid. Återkommer när upphetsningen har lagt sig! På återseende!


28 maj 2008: Lovebird in the sky

Jag låg i hängmattan på altanen och slumrade lite igår kväll till ljudet av sommarens undersköna fågelsånger av olika slag. Plötsligt hörde jag två skator som förde ett jävla liv. Eftersom skränandet inte upphörde blev jag tvungen att resa på mig och kolla efter om det var Morris som låg i fejd med dem (det brukar vara så).

Mycket riktigt - två skator mot en Morris. Jag ropade på Lena att komma fort så hon kunde ta del av spektaklet. Men vänta lite nu. Morris jagar ju en annan fågel i sin tur??! "Det är ju en papegoja!", hojtade Lena.

Vi lyckades avvärja jakten, bära in dum-Morris och fånga in fågeln. Något mer färgglatt och gulligt får man förmodligen leta efter (i en fågelaffär snarare än i de svenska skogarna). Efter allmänt grannuppbåd och dörrknackning gav ett samtal till polisen lösningen. De förmedlade kontakt med jourhavande personal på Nolhaga djurpark. Vi mötte upp med en dam vid Tropikhuset klockan 21 som kunde konstatera att det var en rosenhuvad dvärgpapegoja (Agapornis roseicollis) samt att de saknade en i sin egen samling. Troligen har den här rackaren alltså flugit från Nolhaga park kors och tvärs för att till sist hamna hemma på vår gård och avsluta sina dagar som kattmat alternativt hackmat åt två skator - om det inte hade varit för att jag låg och slumrade i hängmattan. Tänk vad vacker världen är ändå - att ligga och lata sig räddar liv!


15 maj 2008: Fläktmotståndet som inte fanns men ändå gjorde det.

Befinner mig i skrivande stund i Borås. Och tro det eller ej - här finns blå himmel och solsken just nu. Det där med att Borås skulle vara en regnig stad är en myt.

Jag har varit på Bilpunkten med Mazdan. Bara i år har samtliga stabilisatorstag, två bromsskivor och ett hjullager fått bytas. Det är precis som någon sa en gång till mig: När din Mazda har funkat fint i cirka 7 år, då börjar allting att ramla ihop.

Det senaste felet är fläkten som lagom till sommarvärmen har pajat ihop. Nåja, den funkar på maxläget men inte på något av de andra 3 lägena. Dock vill AC:n inte aktivera sig på maxläget utan bara på de tre andra (som inte ger något blås). Vid ett första samtal med verkstaden fick jag först veta att det var fläktmotståndet som med all säkerhet var trasigt. Jag bad att få återkomma när jag hade ett datum som passade för besök och vid mitt andra samtal fick jag reda på att just min modell (Mazda 323F) inte har något fläktmotstånd/resistor över huvud taget, så det måste vara något annat fel.

När jag väl kom hit idag var det nya bud igen. Efter en halvtimmas undersökning visade det sig existera ett fläktmotstånd trots allt. Ett nytt sådant ska nu beställas och bytas vid ett återbesök.

Som fullständig idiot när det gäller bilars tekniska uppbyggnad så känner jag mig snurrig, totalt utlämnad och ekonomiskt mörbultad även om det "bara" kostar 1600:- den här gången. Att äga bil är sannerligen ett kärt litet helvete.


11 maj 2008: Igår fick jag min fru ragga i en pigg & nercabbad jagga9 maj 2008: Fredag i hängmattan

I stan är det rusning, hysteri, mycket folk, bilar, cyklar, bussar, spårvagnar, avgaser, cigarettrök, gap, skrik, stök, stress, spott, glasskärvor, vassa armbågar, rasade luftledningar, svett, oljud, måsskit och fullt av röda signaler.

Här hemma är det frid. Ligger nu i nyinstallerad hängmatta på altanen och vaggas till musik av Days och blickar upp på vårt ljuvliga japanska träd som står i fullständig blom - med hög Nangialafaktor. Himlen är blå och vimpeln bakom trädets kronor vittnar om en smekande försommarvind. Långt från allt elände. Ack vad livet är värt att leva just nu.P.S. Lyssna på Days låt "Motion" du också! Klicka på play --->


4 maj 2008: Popsnören på Popadelica

Helt övertygad om att jag skulle få stanna hemma i sjuksängen istället för att åka till Popadelica i Huskvarna så vaknade jag upp lördag morgon och fann att febern nog hade givit med sig. Några timmars morgonrehab senare bestämde jag mig för att trotsa det vaga halsontet och åka iväg med Lena till festivalen. För oss var det första gången men för arrangörerna var det den tredje upplagan av detta evenemang.

Popadelica är en förening av eldsjälar som helt ideellt ser till att popnördar och andra människor får njuta av bra livemusik i anständiga och glada former. Huskvarna Folkets park, Kultur Jönköpings Kommun, Landstinget, Länsstyrelsen, Sparbanksstiftelsen Alfa och Regionsförbundet i Jönköpings län är med som stödjande parter. Och det märktes att det var ett relativt erfaret gäng som arrangerat för det mesta kändes väldigt välorganiserat. Det faktum att man inte har någon åldersgräns ökar trivseln och klientelet på plats var ganska blandat med fokus på folk runt 15-25 år. För att komma in i baren (som låg i anslutning till en av de 4 inomhusscenerna) var det givetvis 18-årsgräns.

En av grundorsakerna till att vi köpte biljetter var det faktum att Kings of Convenience skulle komma och spela; Våra två favoritnorrmän med guldstrupar och honungsgitarrer. Det blev dock så olyckligt att den ena halvan, Erlend Øye, gick och bröt handen några veckor innan varpå de ställde in sitt besök i Huskvarna. En smärre katastrof med tanke på att de var överst på Popadelicas setlist. In hoppade istället Loney, Dear (till vår glädje) och det skulle visa sig att Emil Svanängen och hans band blev våra favoriter denna kväll. Emils bitterljuva musik gör sig minst lika bra live som på skiva (vilket är ett högt betyg med tanke på att vi är kräsna vad gäller livemusik).

I övrigt ringade vi in det viktigaste på spelschemat och lyckades sedan avnjuta det mesta i vår smak. Hit hörde akter med bl a Hans Appelqvist, Sambassadeur, Kristian Anttila och Hellsongs. Tyvärr kunde vi inte av planerings/hälso/ålderstekniska skäl stanna kvar ända till slutet och fick avstå från Hästpojken och The Hidden Cameras spelningar.

För oss rundades kvällen av med den fashionabla duon Trummor & Orgel som får både Hansson & Carlsson och Sagor & Swing att skruva på sig av underlägesångest. Deras ömsom stillsamma ömsom explosiva musik som består av just trummor och hammondorgel gjorde denna kväll oförglömlig. Och naturligtvis var det många som kom till denna spelning enbart på grund av den inbjudna gästsångaren Ebbot Lundberg. Tillsammans rev de bland annat av sin ack så karbonartade (ja, den sätter sig på hjärnan efter första öronkastet) singel "Tomorrow Will Tell".

Tack till alla er som av ren entusiasm och kärlek till bra musik gjorde denna kväll till verklighet. Vi kommer gärna tillbaka nästa år!


Trummor & Orgel smeker resp. Trummor & Orgel ger allt de har. (Ni får försöka föreställa er hur bra det egentligen lät)...


Fler bilder och videos.


1 maj 2008: Smörgåstårta, däckbyte och begynnande sjukdom

Vi sällade oss inte till några demonstranter idag (det brukar vi inte göra annars heller för den delen) utan flydde ut på vischan, närmare bestämt ut till mor. Det är i deras garage som bilens sommar- resp. vinterdäck förvaras. Som synes var det en ganska trött och stönig ahlbom som gav sig på skiftandet. Skit på händerna får man förstås räkna med men att efter fyra av- och påmonteringar ha ont i hela kroppen måste innebära att något är fel. Jag kände mig som när man är på väg att bli influensasjuk och fick helt enkelt lindra symptomen med Treo. Nu har den verkat ut och jag känner mig ungefär lika dassig igen. Den inverterade optimisten i mig är inte dummare än att han har räknat ut att detta förstås handlar om ödets ironi som ska se till att jag inte står på benen på lördag då vi ska åka iväg till Huskvarna och popfestivalen Popadelica. Det hade varit föga förvånande...


30 april 2008: Sista dagen för videoprojektet "½ april 2008"

Jag hakade ju på ett helt opretentiöst men kul videoprojekt på Flickr.com som gick ut på att man skulle posta sin egen 11 sekunder långa videosnutt varje dag under perioden 15-30 april, därav namnet "½ april 2008". Och nu har vi kommit i mål med drygt 100 bidrag på 15 deltagare. Klicka här för att kolla in samtliga snuttar.


Ett urval av de egenproducerade bidrag som jag blev mest nöjd med:
27 april 2008: ahlboms bästa just.nu

Apropå återuppståndna saker så har även ahlboms bästa just.nu åter fått liv inblåst i sig. För den observante så har det ju varit ruskigt dåligt med uppdateringar där under det senaste året och det betyder naturligtvis inte att jag ej har lyssnat på musik och haft favoritlåtar i hörlurarna. Det har av någon anledning bara inte blivit av att jag har satt mina rekommendationer på pränt. Men nu är de åter.

För dig som har inloggningsmöjligheter: kolla gärna in arkivet där gamla favoriter listas. Detta är nu uppdaterat och innehåller det gångna årets favoriter i hyfsad kronologisk ordning. Mycket nöje!23 april 2008: Altanen är återuppstånden!

Förra året hade vi inte någon uteplats att sitta på. Den revs redan på vårkanten och sedan skulle det dräneras runt hela radhuslängan. Det tog förvisso inte så lång tid men marken ska ju sätta sig också. Så återuppbyggnaden var inte riktigt färdig förrän sommarsäsongen hade tagit slut. Under vintern har vår nya fina altan stått tom och kall och väntat på de första varma vårdagarna. Och nu har de ju äntligen kommit. Påpassligt nog fyller både Lena och jag år under mars-april så vi önskade oss pengar till en ny grill och lite allmän utstyrsel. Så nu har vårt favoritrum sommartid börjat återfå sin mysfaktor.

Grillen är en s.k. tunna av märket Landmann. Vi hittade den på El Giganto för strax under tusenlappen. Hyfsat stabil sak, två rejäla galler som går att justera i höjd, hylla för utensilier undertill och möjlighet att dra den som en liten vagn. Som tur är har jag en händig och tålmodig fru som tycker det är kul att montera ihop grejer annars hade den nog legat kvar i sin kartong fortfarande. Det är jag och Björn Hellberg, typ...

Klicka på bilden för att se mer.21 april 2008: Ebbot - vår Gud och konung!

Som de flesta av er vet är jag ju så långt i från sportfåne man kan komma. Ännu mindre fotbollsfantast. Men när de skickar ner Ebbot från skyn per helikopter till vårderbyt mellan GAIS och IFK för att låta honom sjunga nationalsången - då önskar man förbanne mig att man hade varit där!

För er som inte känner till karln så heter han Ebbot Lundberg (och inte Lundgren som Arne Hegerfors refererar i klippet) och är sångare i The Soundtrack of Our Lives. Han har tidigare förekommit här på cureomatic.com.
18 april 2008: 11 seconds of fame

Jag har gått med i en ganska kul grupp på Flickr.com som är lite av ett konstnärligt projekt. ½ april 2008 heter det hela och går ut på att alla deltagare skickar upp en videosnutt på 11 sekunder ur sitt liv, varje dag resten av april månad. Jag hakade på ett par dagar för sent men det här kan ju bli riktigt skoj! Klicka på länken ovan för att se övriga deltagares mer eller mindre kreativa bidrag - dag för dag!

Så här såg mitt verk ut för dagen. Jag har döpt det till "Fredagkväll i TV-Sverige":
9 april 2008: OK, let's do some cooking!

På lördag kommer "tjocka" släkten för att lite i efterhand fira Lenas och min födelsedag. Vi slår ihop oss och det blir ett 75-årskalas av det hela. Vi inbillar oss att man får mer presenter när man kallar det så.

I samband med bjudningar av det här slaget brukar man laga till lite god mat som de relativt långväga släktingarna kan snaska i sig. Nu är ju Lena en passionerad matälskare och duktig kokerska så det hela ska nog gå vägen. Hon planerar dessutom orimligt långt i förväg hur allt ska gå till. Själv brukar jag vänta till sista minuten, så om det hade varit bara jag som skulle ha kalas så hade det förmodligen sett ut så här på lördag klockan 13.58:1 april 2008: Allt var som i en enda dimma i morse...

IMAG0028.jpg

...men efter 4,5 timmar på linje 7 fick jag en välförtjänt lunch i form av rökt lax, potatis och sallad. Och inte nog med det, efter lunchen tog jag första bästa tåg hem, drack en kopp te och latade mig i sängen hela eftermiddagen. Spårvägen tjänade på det och min hälsa tjänade på det. Win-win-situation på självaste lurendrejardagen! Mera permission åt spårvagnsförarna!


29 mars 2008: Halvinvigning av nya Storken avklarad

Efter en god lördagsfrukost och sedvanlig lösning av Melodikrysset tillsammans med de andra nördarna på Common tog vi en promenad in till stan, dvs Alingsås centrum. Det känns fortfarande lite nytt och ovant efter alla dessa år eftersom Alingsås är mycket av en sovstad för mig egentligen. Man jobbar i Göteborg och utför också de flesta av sina ärenden där (de som man inte kan lösa på ICA Maxi hemma).

Kvarteret Storken håller på att byggas om till att bli en ännu större och modernare galleria än tidigare och nu har den ena halvan invigts. Här dyker en hel rad nya butiker upp, bland annat Espresso House och Kahls te- och kaffehandel, vilket jag gläds åt! Äntligen kan man njuta de förstnämndas Chai Latte hemmavid till exempel.

Även om det blev lite trångt och varmt med alla nyfikna människor så blev jag positivt överraskad. Det känns kul och som ett lyft för lilla Alingsås med denna nya träffpunkt som förhoppningsvis kan få den trivsamma trästaden att överleva den tuffa konkurrensen från stora köpcentra som det lokala ICA Maxi och relativt nya Allum i Partille.

Köpte ett förstklassigt Darjeeling-te på Kahls som avnjöts tillsammans med nygräddade våfflor hemmavid. När jag ändå var i centrum passade jag på att titta in i den gamla skivbutiken vars överlevnad är ett under i dessa tider med alla de ärliga eller oärliga alternativ som finns på Internet. Gjorde ett inköp av Oldfields nya CD som jag skrev om för några dagar sedan. Den lokale skivnasaren (han har drivit sin skivaffär i 20 år nu) är normalt bitter och trött som fan, men sken upp som ett ljus när jag förklarade att jag ville stödja det lokala affärslivet istället för att gå hem och klicka lite på datorn. Han misstolkade mig nog dock, eftersom han trodde jag skulle nyttja piratebay.org, medans jag faktiskt åsyftade ärligt köp av skivan på cdon.com, ginza.se eller liknande. Kul att se karln bli lite glad i alla fall. Det behövde han nog...


25 mars 2008: Ny skiva med Mike Oldfield

Min gamle barndomshjälte inom musiken, Mike Oldfield, är tillbaka. De sista 8 åren har jag emellertid varit lite besviken på honom. Han snöade in fullständigt i en genre som inte alls kändes som Mike utan snarare som en mix av chill out och Ibiza-disco med kryddning av Enigma. För mycket blipp blopp och elektronik utan den gamla goda känslan. Undantaget kom för ett par år sedan när han gjorde en nyinspelning av gamla Tubular Bells.

Nu har karln gjort en helomvändning och släppt ett album med vad många skulle kalla för klassisk musik. Och det stämmer till stor del då multiintrumentalisten Oldfield har överlåtit sina tyglar till femtiotalet musiker som med sina instrument får återge den gamle perfektionistens nya verk.

Music of the Spheres som skivan heter är inspirerad av tanken att alla himlakroppar i vårt universum och deras sätt att röra sig i förhållande till varandra skulle kunna utgöra matematiska samband som kan översättas till musik och harmonier.

Efter en genomlyssning känns det som om jag har hört en soundtrack till en film av Sagan om ringen-karaktär. Jag vill inte påstå att detta känns direkt negativt, bara en smula ovant. Svulstigt och storslaget är det emellanåt men jag kan åter igen skönja de gamla sidorna hos Oldfield som jag saknat på sistone. Så den här skivan får definitivt flera chanser. Men den bör avlyssnas i isolerat tillstånd och med hörlurar där inga yttre faktorer kan störa. En perfekt avslappningsskiva.
23 mars 2008: Varmkorv innan snön

Efter flera dagar i influensa och känslor av liggsår och allmän misär gjorde jag ett försök att lufta mig själv. Det skulle visa sig att jag hamnade mitt i röken, ni vet den som inte finns utan eld. Lena tog det fina initiativet och köpte en engångsgrill varpå vi fick korv med bröd i backen hemmavid, bara ett stenkast och ett par klätterlianer i från Karin Boyes sten.

Jag kände mig som en mycket skröplig gammal man, men lyckades slå mig ner i solstolen och ta emot ljuset. Klädd upp till tänderna var jag; vinterkängor, långkalsonger, byxor, dubbla tröjor och spårvägens vinterjacka. Det såg alldeles för galet ut för att låta sig fotograferas dock. Men det verkar som om denna stund av energiintag i olika former fick mig att hitta fram till den berömda bättringsvägen.
21 mars 2008: Sjuk Påsk och God Ny Snö på er!

Jaha, det krävs att grabben blir sjuk och sängliggande för att det ska komma till nya uppdateringar på den här sidan? Ja, så illa är det nästan.

I förrgår slog den till - influensan. Vaknade upp vid 03-tiden och kände hur huvudet dunkade och kroppen ömmade. Sedan dess har jag mest befunnit mig i sängläge (snart liggsår) och ömkat med lätt ångest. Det är sådan jag blir när jag är sjuk. Tur då att ens närmaste är luttrade och har överseende med stönandet.

Vaknade denna långfredag till ljudet av en massa avlägsna mopedmotorer. Tänkte först att det var morgonpigga kids som hade kul i den så förhatliga snön som lägger lock på alla varelsers vårkänslor. Men så blev jag senare påmind om att det ju faktiskt ÄR påsk och att ljuden kom från årets upplaga av Alingsås Chicken Race.

Delikatesser utan direkt smakupplevelse och fortsatt sängläge "gör min påsk". Hoppas att du som läser får en mer angenäm helg!


11 mars 2008: En tisdag eftermiddag i sann glädjes tecken

Jag fyllde 32 år igår, men skit i det nu.

Brännö Visfestival 2006 tvingades jag och Lena åka hem innan den sista artisten hade gjort sitt. Det skulle visa sig att vi gick miste om något underbart. Allt detta enligt min vän Michael som hade möjligheten att stanna kvar och beskåda härligheten.

För ett par veckor sedan bestämde sig jag och Michael för att ta en fika i Göteborg och tjöta lite, då vi inte setts på ett tag. I förra veckan dyker en annons upp i Alingsås Tidning. Det visar sig att samma artist ska göra en liten spelning här i Alingsås samma dag som vi har bokat in vår träff. Så Michael styrde givetvis kosan hit till den trivsamma trästaden istället. Ibland undrar man om inte ödet vill smeka ens kind ändå...

Gunnar Källström & Fridens liljer sprider glädje omkring sig. Vi pratar inte bara vackra ballader, visor och tokjazz. Vi talar om Gunnars underbara humor, värme och spontanitet. Med sitt helt obetalbara kroppsspråk bjuder denne långe, smale herre på galna historier och skämt mellan låtarna på ett sätt som får alla att dra på munnen - barn som pensionärer. En spjuver och charmör som skulle kunna komma från en svunnen tid. Här ges även utrymme för det vackra och känslosamma.

Så om du har chansen någon gång - missa inte Gunnar Källström och hans fridens liljer. Synnerligen skickliga musiker backar upp denne komediant, estradör och vissångare. Och om man har tur så bjuder han på kaffe och bulle innan konserten...


18 februari 2008: Tjo vad det var livat i holken i lördags!

Åkte till Stockholm över helgen och umgicks med delar av mina "Common people". Temat denna gång var himmelsfärder.


Foto & kommentarer: mawal


30 januari 2008: Ping

Ja, jag existerar fortfarande. Har bara ingen inspiration just nu. Men håll ut så kommer det snart något nytt. Ta hand om er i mörkret så länge.


© 2005-2009 David Ahlbom. E-post: webmaster@cureomatic.com