Bloggtoppen.se
[Valid RSS]

11 april 2009: Glad påsk med Eggstone

Det är påskafton och 25 grader på altanen. Jag har just lyssnat igenom tre album som alltid ska finnas i luften när våren på allvar är kommen. "In San Diego", "Somersault" och "Vive la Différance". Klingar dessa titlar bekant?

PSL-bloggen den här veckan får vi åka med tillbaka till nittiotalet och träffa Per Sunding och Patrik Bartosch i Eggstone, några av 90-talets gladaste och mest skickliga melodisnickare. Per (sång, bas) och Patrik (gitarr) utgjorde tillsammans med Maurits Carlsson (trummor) detta band som relativt få känner till. Inte många vet heller att dessa herrar även ligger bakom numera smått legendariska Tambourine Studios i Malmö där artister som bob hund, Cardigans, Weeping Willows, The Ark, Wannadies och många andra har spelat in sin musik.


Eggstone har betytt oerhört mycket för mig personligen. Jag har många glada minnen genom deras musik; oftast förknippad med vår- och sommarupplevelser. Och jag glömmer aldrig när de spelade på stora scenen på Liseberg den 14 maj 1997. Vi var kanske drygt 100 fans på plats men Eggstone (featuring The Mopeds på blås) lyste av spelglädje och det var en av de mest intima och själsstärkande liveupplevelser jag har varit med om. A magic moment. Så snälla Eggstone, hör min bön! Gör en comeback å det snaraste. Det var på tok för längesedan sist!Eggstone på Spotify!

© 2005-2009 David Ahlbom.